Blogg

Konsult som kan rusta och matcha

Många arbetssökande kommer inte till sin rätt och får nej på sina ansökningar. Med hjälp av Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha kan de få jobb ändå.

Ett företag som söker personal akut har inte tid att detaljkolla alla ansökningar. Kanske får de ett hundratal svar på sin annons för en ledig tjänst. Den som inte är så vältalig eller lyckas ge ett intryck på en platsintervju sållas lätt bort, men det är kanske den av alla sökande som är perfekt för jobbet.

En konsult som arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen har ofta kontakter inom näringslivet och har möjlighet att ge stöd åt en platssökande som vill ha anställning i en viss bransch. En tystlåten datakille kan vara perfekt som konstruktör och ritare, bara han får chansen. Det är sådana talanger som rusta och matcha vill fånga upp.

Rusta och matcha närmare arbetsmarknaden

För den som står långt ifrån arbetsmarknaden genom exempelvis ett funktionshinder, kan rusta och matcha också hitta en lämplig sysselsättning. Det kan finnas enklare arbetsuppgifter på ett företag i närheten, och konsulten kan då föreslå en lämplig person att anställa. Man kan jobba som tecknare eller skribent även om man inte kan gå eller springa.

Man kan också rusta och matcha en person inför en anställningsintervju och berätta hur man uppträder, vad man ska säga och hur man ska klä sig. För någon från ett annat land är det inte alltid så lätt att veta hur man ska bete sig på en platsintervju, utan man behöver extra stöd då.

Fyra fantastiska fördelar för företagare med företagslarm

Att installera ett företagslarm är en no-brainer för den som vet vilka fördelar ett sådant system har. Vet inte du det? Då ska du självklart läsa vidare.

Visste du att det finns hela fyra riktigt bra anledningar till att du ska installera ett företagslarm i firmans lokaler? Om du inte visste det så vet du det nu. Och snart vet du också vilka de är. Nämligen: att risken för att det ska bli inbrott på ditt företag minskar betydligt.

Det är också så att din försäkringspremie kommer bli lägre, dina anställda får en tryggare arbetsplats och polisen kan lätt identifiera skurkarna som trots dina ansträngningar ändå tagit det dumma beslutet att bryta sig in i dina lokaler. Så visst låter det som en självklarhet ändå, att satsa på ett rejält företagslarm?

Därför ska du avtala om service med leverantören av ditt företagslarm

Det du ska tänka på när du väljer en leverantör för företagslarm är att det bör ingå ett serviceavtal. För om larmsystemet ska fungera som tänkt, är det viktigt att underhålla det med jämna mellanrum. Annars försvinner alla de fördelar som nämndes tidigare.

Du behöver inte känna att ett larm är av sämre kvalitet för att det kräver underhåll. Det gör nämligen alla tekniska system. Men det kan vara trassligt att köpa ett larmsystem av en leverantör, och behöva anlita en part till för att göra underhållet. Som tur är finns många bra aktörer som erbjuder skräddarsydda serviceavtal för sina säkerhetssystem. Läs mer om företagslarm på denna sida: företagslarm.nu

Ekonomisk plan för BRF – upprätta den på bästa vis

Utan en ekonomisk plan för BRF, som skickas in till Boverket, får er förening inte klartecken att bedriva verksamhet. Läs här för att ta reda på hur ni gör.

När ni startar er BRF behöver ni ta fram en realistisk och heltäckande ekonomisk plan. En ekonomisk plan för BRF måste kunna stå emot granskningarna från två helt oberoende intygsgivare med licens från Boverket. Det finns två viktiga skäl.

Certifierad personal från Boverket ska se till att din ekonomiska plan är realistisk på alla sätt. Om ni fyllt den med lyckokalkyler kommer ni och era bostadsrättsinnehavare att drabbas av det framöver. Det andra skälet är uppsåtet att skydda er, er förening samt era innehavare från specifika människors egenintresse och mygelförsök.

Utan följande fungerarar inte en ekonomisk plan för BRF

  • Fastighetskostnader för er BRF
  • Genomgång av utgifter som ombyggnationer och nödvändiga ändringsarbeten
  • Övriga nödvändiga utgifter kopplade till verksamheten
  • Finansieringsplanen för er BRF
  • Löpande intäkter och kostnader i er BRF
  • De driftkostnader som en boende i er BRF har att betala utöver det som ingår i årlig avgift
  • Beskrivning av fastighet/-er
  • Tidpunkten när det är dags för upplåtelse/inflyttning
  • Er BRF:s firma samt registreringsnummer

Att se en lista som denna kan göra den oerfarne aningen spak i benen. De intygsgivare som granskar den ekonomiska planen åt Boverket ska se till att allt går rätt till och är inte lättflörtade. Det kan vara en bra idé att anlita en advokatfirma med god erfarenhet på området.

Företagshälsovård i Falkenberg – ett stort plus för de anställda

Med en regelbunden företagshälsovård är arbetsplatsen i Falkenberg en trygg och säker plats för de anställda. Man får även en gladare och positiv arbetsmiljö när hälsan kommer i fokus.

Vi arbetar en stor del av våra liv, och den tid vi spenderar på arbetsplatsen borde vara trygg och säker, eller hur? Och det är möjligt när man som anställd får ta del av företagshälsovård på sin arbetsplats. Med hjälp från företagshälsovård så kan en arbetsplats förbättras avsevärt och ett skäl till det är att man får gå på regelbundna hälsokontroller.

Med en regelbunden hälsovård så kommer man som anställd att må bättre och känna sig mer trygg i vetskapen att allt står rätt till. Det är lättare att på detta sätt motverka sjukskrivningar eftersom man kan ta tag i eventuella hälsoproblem i tidigt stadium.

Vad innebär företagshälsovård?

Företagshälsovård i Falkenberg är ett långsiktigt förebyggande arbete som är till fördel för både anställda och företagsägare eftersom personalen kommer att må bättre och därför minskas sjukskrivningar. De anställda kommer att få gå på regelbundna hälsokontroller, ta del av vaccinationer och få hjälp med medicinska frågor.

En stor del av arbetet innebär också rehabilitering av eventuella arbetsskador och sjukgymnastik hos de som behöver extra omvårdnad. Arbetsplatsen får även hjälp med att utveckla en god ergonomisk miljö för de anställda och på så sätt är det lättare att minska på arbetsskador. Arbetsplatsen blir säkrare och man undviker hälsorisker som kan uppstå i arbetsmiljön, och framför allt så är personalen lyckligare.

Du är inte viktigare än ditt visitkort

Genom att dela ut visitkort till dina kontakter berättar du på ett professionellt sätt hur de kan komma i kontakt med dig. På ett respektfullt vis berättar du därmed att du finns tillgänglig.

Hur ska folk veta vem du är om du inte berättar det för dem? Eller ännu viktigare – hur ska de komma ihåg vem du är och hur de kan nå dig om de inte får någon slags enkel påminnelse? Gärna på en liten papperslapp som är enkel att lägga ned i fickan eller plånboken. En papperslapp där det står ditt namn, vad du representerar och hur man kommer i kontakt med dig. En papperslapp som samtidigt som den är enkel och smidig inte är av den typen att man knölar ihop den och slänger bort den i första taget. Det du ska göra är alltså att trycka visitkort.

Som att sätta foten i dörren

Det finns flera fördelar med att avsluta ett samtal med att ge ditt visitkort till den andra parten. Om du till exempel försökt erbjuda en tjänst som mottagaren inte var intresserad av kan du aldrig utesluta att den inte kommer att ändra sig. Gör den det utan att ha dina kontaktuppgifter kommer den inte att kunna kontakta dig, och då går du miste om en kund. Att ge bort ditt visitkort är också ett respektfullt sätt att “sätta foten i dörren”. Du låter inte den andra parten bli av med dig så enkelt, samtidigt som du inte gör intrång på dess integritet.

Skyltar i ett modernt samhälle

När man är på väg i bilen mot ett shoppingcenter eller en galleria är det perfekt om det är väl skyltat. Ofta ser man redan på husfasaden vilken affär där finns, och det måste framgå tydligt.

Det kan kännas jobbigt att köra långt och leta upp en parkering utanför just den affär man vill besöka. Numera är det jättelika byggnader för varje butik. Man måste välja rätt avfart, hamna i rätt fil och hantera att det ofta är mycket trafik och trängsel. Stora och tydliga skyltar är ett måste, i alla fall om man är där för första gången. Det tillkommer nya byggnader hela tiden, och det ser mer ut som stora lager än butiker. En tydlig företagsskylt är mycket viktigt.

Även inuti butiken behövs vägledning

Som väl är finns det skyltföretag som lever på att tillverka och distribuera skyltar för alla sorters ändamål. Exempelvis när man kommer in i en stor livsmedelsaffär är det praktiskt att det finns skyltar i taket som märker ut var grönsakskonserverna finns, var mjölet finns och så vidare. Man blir lätt frustrerad över att leta på måfå över en stor yta.
Sedan är det ju det här med ändringarna. Butiker byggs om eller byter läge i ett köpcentrum, och man letar efter en företagsskylt. Inuti affären finns kanske kryddorna och ketchupen på ett annat ställe nästa gång man åker dit. Det är bra för jäktade konsumenter att få vägledning av en skylt så att man kan välja en strategisk rutt och slipper leta planlöst.

Funktionell kontorsinredning en bra lösning

Behovet av smart inredning finns på alla kontor. Vad som behövs är specifikt för varje enskilt företag. För bra tips på kontorsinredning är det bäst att vända sig till ett möbelföretag.

Allt beror på vad för slags verksamhet som företaget bedriver. Är det en juristfirma med många kunder som kommer på besök är behovet kanske en trevlig sittgrupp eller bra besöksstolar inne på kontoret. Har företaget många möten finns troligtvis behovet av ett konferensrum med whiteboard, konferensbord och tillhörande stolar.

Kommer kunder eller klienter på besök är det viktigt att man möblerar efter den image man vill visa upp. Ska det vara en lite gammaldags och varm miljö eller vill man visa upp ett hypermodernt ansikte? Något som kanske passar ett it-företag.

Bra kontorsinredning ett statement

En snygg och hållbar kontorsinredning ger ett stabilt intryck och visar på självförtroende. När man vänder sig till ett möbelföretag kan man vara säker på att få hjälp på bästa sätt. Lång erfarenhet gör att de vet exakt vad kontoret behöver.

Då handlar det inte bara om stolar, bord och andra kontorsmöbler. Har man besökare kan det handla om ett väntrum eller en lounge.

Men allt handlar inte om kunden. Det handlar givetvis även om personalen som befinner sig på kontoret varje dag. Personalutrymmen som matsal och eventuellt andra faciliteter är minst lika viktiga som alla kontorsmöblerna.

Med inredning handlar all om helhet. Därför hjälper de gärna till med ljus och färgsättning. Samt ger tips på hur man kan använda växter på ett trivsamt och inbjudande sätt.

En rutinerad företagsmäklare hjälper dig sälja

När man får ändrade livsvillkor måste man ibland omvärdera sin situation. Det kan betyda att man måste sälja sitt företag, sitt livsverk. Anlita proffshjälp för att få det bästa priset.

Det kan bero på sjukdom eller skilsmässa, men det kan också bero på att man vill vara ledig från förpliktelser och leva för dagen i en husbil. Oavsett omständigheter ska du inte skänka bort din ögonsten, ditt företag, och inte sälja det för billigt. Om du anlitar en skicklig företagsmäklare så ser han till att förhandla för dig och du kan dra fördel av hans kontaktnät på marknaden. En företagsmäklare vet hur man värderar ditt företag och vet kanske också vilka som kan tänkas betala bra för det.

Inte smart att bara lägga ner firman

Går ditt företag bra och du rentav har flera anställda som är beroende av sin inkomst, är det inte smart att bara avveckla verksamheten. Sälj istället företaget till högstbjudande, seriösa spekulant. När det gäller skattefrågor är en företagsmäklare också sakkunnig, och du får råd om hur du ska gå tillväga. Det viktigaste i det här fallet är att du kontaktar en fackman och inte rusar iväg och gör något förhastat.

Kanske ska du flytta långt bort och vet att du inte kommer att ha tid med ditt företag eller ens kunna besöka det framöver. Då är det bättre att avyttra det och försöka tjäna så mycket du kan på affären. Företagsmäklaren sitter på ganska många svar, oavsett vilka frågor du ställer beträffande skatt och försäljning.

Ekonomisk förvaltning för din fastighet

Har du övertagit en fastighet med många hyresgäster kan det kännas betungande med alla förpliktelser. Vill du ha hjälp med den ekonomiska förvaltningen ska du anlita proffs direkt.

Har man ingen kunskap om ekonomi är det inte så lätt att fatta stora beslut om investeringar, lån och renoveringar. Det finns många lagar som ska följas, och den löpande bokföringen är också ett åtagande som man har när man är ägare till ett fastighetsbolag. Allt från att skriva kontrakt till att kräva in hyresbetalningar ska skötas, och sedan ska man budgetera och planera så att pengarna räcker till underhåll och nödvändiga reparationer också. Känner du att allt detta tar emot ska du anlita ett proffs innan du tar några andra beslut alls.

En helhetssyn är nödvändig

Man måste ha en renoveringsplan, och allt ska göras på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom måste man ha koll på sin ekonomiska situation, så att man inte missar att söka bidrag som man har rätt till. Man måste också tänka strategiskt när det gäller ekonomin, och det kan en revisor hjälpa till med. Det företag du anlitar för ekonomisk förvaltning har en hel stab av specialister som kan ge råd och tips om hur du ska gå tillväga.

Goda råd i all ära, men det vardagliga jobbet med redovisning och fakturakontroll måste också göras. Detta får du också hjälp med. Du måste få betalt i rätt tid och undvika att du själv blir feldebiterad när du anlitar folk för att göra jobb åt dig i fastigheten.

Låt specialister hantera lönerna

Med alla avtal på arbetsmarknaden, skatteregler och andra bestämmelser är det en ren djungel att räkna löner. Det är ju viktigt att exakt rätt belopp blir utbetalt på löningsdagen.

För arbetgivare som tycker att lönehanteringen är krånglig, finns det en smidig utväg. Lämna bort hela arbetet till ett redovisningsföretag som jobbar med löneoutsourcing i Stockholm. Det är inte bara företag med många anställda som har nytta och glädje av löneoutsourcing, utan alla som har personal blir hjälpta genom att så många arbetsmoment är integrerade och datoriserade. Löneoutsourcing sköts av specialister, och de har kraftfulla datorprogram som både beräknar och bearbetar uppgifterna.

Allt från utbetalning till kontrolluppgifter

Man får ut rapporter av alla slag, eftersom de anställda registreras i systemet med rätt skattetabell och arbetsgivaravgift. Lönefiler skickas till banken och alla rapporter som ska in i bokföringen registreras också. Arbetsgivaravgifter och skatt redovisas och betalas in till myndigheterna och kontrolluppgifter skrivs ut inför deklarationen. Som arbetsgivare har du det enkelt, för du behöver i princip bara hålla reda på vilken månadslön du betalar till dina anställda och uppge deras frånvaro. Olika fackförbund har olika avtal och löneoutsourcingen kan hantera alla lönearter, skattetabeller, semesterberäkning och mycket mer.

Samtidigt som du blir avlastad och slipper ha så många egna anställda på lönekontoret har du ändå full insyn i räkenskaperna. Du kan logga in på datorn och se allt du vill när det gäller rapporter och statistik. Känns det lite ovant att lämna bort jobbet, kommer du snart att märka vilken fantastisk service du får. Läs mer om löneoutsourcing på denna sida: https://www.resulit.se/