Om oss

Den här sidan kommer uteslutande att handla om företagande, ekonomi och allt annat som man bör veta då det kommer till att driva eget. Om det behövs? Det är vi övertygade om. Som utbildade ekonomer med lång erfarenhet inom yrket så ser vi oroande tendenser vad gäller företagande i Sverige. Att fler startar upp egna företag är en del av den melodi som spelar i vår samtid. Man startar något i mindre skala och jobbar åt lite större koncerner och företag. Inte mycket tyder på att detta ändras – tvärtom: gig-ekonomin är ännu i sin linda. Det behöver inte vara negativt.

Det som oroar är emellertid det faktum att många går en med en slags Happy-Go-Lucky-attityd i det egna företagandet. Man tänker att allt ordnar sig, man orkar inte ta tag i viktiga ekonomiska saker och man negligerar olika måsten, lagar och regler. Det spelar ingen roll om man erbjuder världens bästa tjänst eller produkt: fusk med exempelvis bokföring är lika allvarligt och slår lika hårt oavsett. Det är en sak att tänka på och som vi vill leda i bevis i våra texter.

En annan sak som oroar gäller jobbet som krävs. Idag ser man att unga företagare vill tjäna snabba pengar. Man blir chockad då man inser vilket jobb som krävs för att ens bli lönsam. Det som definierar en egenföretagare är det hårda jobbet och de uppoffringar som gjorts. Det man ser ut utåt – kanske en fin bil, ett stort hus, en båt eller ideliga semesterresor – har kostat stora ansträngningar och där företagaren i fråga prioriterat jobbet framför allt annat. Det är viktigt att förstå. Ingenting blir lönsamt utan ansträngning. Här ska vi peka på var du ska sätta ditt fokus, hur du exempelvis genom rätt marknadsföring kan bli mer lönsam och vilka olika detaljer som kan vässa upp din verksamhet.

Kort sagt: vi ska skapa en sida som ger dig värdefull information om företagande, ekonomi och om exempelvis marknadsföring, pr och ett byggande av varumärke.