Äntligen fakturering- och bokföringsprogram

Det är en tjusning att använda bokföringsbok när man ska hålla koll på siffror. Men till skillnad mot ett fakturerings- och bokföringsprogram är det svårare.

Det var så himla kul att skriva ner dagens inkomster och utgifter i den bokföringsbok som Lena köpt på bokhandeln. Den har vad man kallar en T-bokföring där plus är på ena sidan pappret och minus på den andra. Det var så enkelt och hon såg fram emot de fina vitsord hon skulle få från sin revisor.

Alla kvitton satt snyggt i pärmen som hon lämnat för deklarationen tillsammans med bokföringsboken. Hon förväntade sig en glad revisor och ett snabbt besök. Tyvärr var det inte vad som hände. Revisorn tittade på henne och frågade om hon visste att båda kolumnerna på sidan skulle sluta med noll. Det kallades balans.

Snälla skaffa ett fakturering- och bokföringsprogram

Lena hade ingen aning om det eftersom hon aldrig gått någon kurs i bokföring. Inte heller hade hon vetat att alla kvitton och fakturor skulle vara numrerade. Trots detta hade revisorn hunnit gå igenom och ordnat till bokföringen så den blev rätt och det såg ut som om hon skulle få tillbaka på skatten vilket gjorde henne glad.

Revisorn rekommenderade henne ett fakturering- och bokföringsprogram som skulle göra det betydligt lättare med bokföringen. När de var klara var revisorn åter solsken och bjöd på en kopp kaffe med tillhörande pepparkakor. Lena kände sig glad och skulle när hon kom hem genast läsa vad bokföringsprogrammet han rekommenderat handlade om.