Då är det bäst tid att köpa nytt båtkapell i Stockholm

När du ska köpa ett nytt båtkapell i Stockholm bör du vända dig till en specialiserad skräddare eller segelmakare. Lämpligen sker detta under vintersäsongen.

Många båtägare väntar in i det sista innan de köper ett nytt båtkapell. Det anses ofta vara ett besvärligt inköp där det är svårt att få till en bra passform. Många båtmodeller som färdas i svenska farvatten tillverkas inte längre, och så inte heller deras kapell. Detta är i alla fall en vanligt förekommande föreställning.

Det finns dock ett flertal aktörer som specialiserat sig på nytillverkning av båtkapell. I Stockholm finns många att välja mellan, även om vissa av dem är mer pålitliga än andra. Så brukar det ju nämligen vara när det kommer till hantverk – en del är helt enkelt lite bättre än genomsnittet på sin hantverkskonst.

Vissa skräddare i Stockholm är specialiserade på båtkapell

Den som är båtägare vet nog exakt hur viktigt det är att ett båtkapell är helt formsytt till båten det ska sitta på. Letar man efter ett nytt kapell till en Monark 690 går det absolut inte att köpa ett som passar till en Albin 25:a – och eftersom masstillverkning av båtkapell till svenska fritidsbåtar inte direkt är någon bärande affärsmodell måste man vända sig till en skräddare med rätt expertis.

Man kan dock inte gå in till vilken skräddare som helst och förvänta sig att hitta tillverkning av båtkapell i Stockholm. Att sy kapell och segel är en helt annan sak än att skrädda upp kostymer på beställning, även om måttanpassning är minst lika viktigt för båda typer av skrädderi. Den som vill köpa ett nytt båtkapell behöver hitta en specialiserad skräddare för just denna typ av arbete.

Det kan vara lämpligt att beställa sitt nya båtkapell under vintersäsongen. Då står båtar i allmänhet på land och frågan om ett kapell är alltså inte riktigt lika akut som på sommaren. Däremot får man räkna med att segelmakare och kapellskräddare har mycket att göra off season, och det kan vara klokt att ta kontakt med vederbörande så tidigt som möjligt.