Fastighetsboxar – frågor och svar 

Vad ska man egentligen tänka på gällande fastighetsboxar? Frågan är vanligt förekommande hos både BRF.er och fastighetsägare och det är dessutom en fråga som kommer i sällskap av andra

I den här texten ska vi försöka ge svar på de vanligaste frågorna om fastighetsboxar och genom detta ge dig som läsare lite tips och råd samt matnyttig information i ämnet. Frågor ser ut som följer: 

Hur kan fastighetsboxar skapa säkerhet? 

Ett bra argument till att välja fastighetsboxar är att dessa bidrar till en ökad säkerhet. Kombinerar man fastighetsboxar med säkerhetsdörrar så kommer den svaga punkten på en dörr – brevinkastet – att försvinna. Posten läggs direkt i fastighetsboxar vid entrén och med detta så slipper man också en massa onödigt spring i fastigheten. En annan aspekt gällande säkerheten är att kombinationen mellan fastighetsboxar och säkerhetsdörrar är bra om det skulle börja brinna. Dörrarna stänger ute rök och eld – fastighetsboxar förhindrar en snabb spridning. Det köper värdefulla minuter vid räddningsarbetet. 

Är fastighetsboxar för alla? 

Ja, utan tvekan. Många tänker sig att sådana endast passar i moderna fastigheter. Det stämmer inte. Det finns en uppsjö av modeller och storlekar och det möjliggör att fastighetsboxar kan passa såväl i en modern fastighet som i en äldre, mer klassisk sådan. Dessutom finns också en möjlighet att placera dem utanför entrén. Tack vare de robusta konstruktionen så finns ingen risk för inbrott och slitaget från väder och vind blir även de ytterst måttligt. 

Kan jag som lägenhetsinnehavare ha fördel av fastighetsboxar? 

Ja, utan tvekan! Dels genom att din vardag och din egen posthantering blir enklare. Du slipper exempelvis springa till en massa olika ombud för att hämta paket. Dels så ger även fastighetsboxar ett estetiskt värde som skapar bättre trivsel och grannsämja. En annan fördel är att din bostad kan säljas till ett högre slutpris. Köpare söker alltid en helhet och fastighetsboxar bidrar definitivt till en bättre sådan.